Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie User Story
16 november 2020

Zoekmachine optimalisatie? Wat houdt dat eigenlijk in? Tegenwoordig gebeurt bijna alles online. De markt, het kopen van kleding, boodschappen, gadgets, communicatie, scholing, kunst, vermaak, gamen, films, video´s etc. Hoe vind je nou wat je wilt hebben tussen al die verschillende informatiestromen? Hoe word je vaker gezien? Zoekmachine optimalisatie helpt je hierbij.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Er zijn een aantal manieren waarop je hoger in de zoekmachines terecht komt en dus vaker wordt gezien. Het is belangrijk dat je bij jouw website gebruik maakt van SEO (Search Engine Optimization), ofwel zoekmachine optimalisatie. Dit is zo belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines jouw content beter begrijpen en jou zo dus onder andere aan de juiste doelgroep kunnen voorstellen. Technische SEO en lokale SEO zijn hierbij in veel gevallen het meest waardevol, zodat je in jouw buurt gevonden wordt. Om hier gebruik van te maken dienen er verschillende aanpassingen te worden gedaan aan je website. Er zijn legio verschillende mogelijkheden.

Maak je website goed vindbaar

Je website moet crawlbaar en vinbaar zijn door zoekmachines. Let op dat je website dit toestaat, zo niet dan zal je ook niet gevonden worden. Ook is het zo dat hoe vaker de link van je site op waardevolle pagina’s op het internet voorkomt, hoe beter je gevonden wordt. Zet je URL dus ook op je social media en zorg ervoor dat mensen het zoveel mogelijk delen. Ook de structuur van je website speelt een grote rol. Als je niet precies weet hoe dit allemaal werkt, schroom dan niet om ons in te schakelen. We help je hier graag bij.

Verbeter je conversie ratio

Het doel van je website kan erg uiteenlopen, maar er is altijd wel een specifiek doel te bepalen. Natuurlijk wil je dat dat doel ook bereikt wordt, dat mensen naar jouw website gaan en daar uitvoeren wat jij graag zou willen. Om hier dus ook in te slagen wordt conversie optimalisatie ingezet. Dit is het verbeteren van jouw website om de conversie ratio van bezoeker naar actie te verhogen. Je kunt de conversie op verschillende manieren verhogen. Dit heeft allemaal te maken met het verbeteren van je website. Zorg dat er vertrouwen is en dat het gebruiksvriendelijk is. Door de juiste gedragspsychologie toe te passen kan je bezoekers sturen naar jouw specifieke conversiedoel.

Social media en linkbuilding

Maak je website dus zo dat deze ook daadwerkelijk de beoogde functie kan vervullen. Dat mensen de website kunnen vinden en vervolgens ook de juiste acties uitvoeren. Voor zoekmachine optimalisatie is het dus belangrijk dat je gebruik maakt van linkbuilding en dit is het gemakkelijk te realiseren met behulp van social media. Hierbij zijn er ook een aantal trucs hoe je dit het beste kunt doen. Met dit alles in je gedachte kun je je website verbeteren om zo vaker te worden gezien. Het lijken soms maar kleine dingen, maar ze helpen op een significante manier om betere resultaten te halen.

Hulp nodig met zoekmachine optimalisatie?

Wij helpen je graag om in korte tijd meer relevant verkeer naar je website of social media-platform te genereren. Aan verkeer alleen heb je echter nog niks. Het draait er allemaal om dat je het verkeer ook naar leads of sales converteert. Wil je graag meer relevant verkeer? Neem gerust contact met ons op of vul alvast onze Quick Scan in zodat we je direct van dienst kunnen zijn.

Bedrijfslogo ontwerpen

Bedrijfslogo ontwerpen

Proberen, tekenen, ontwerpen, uitvoeren (falen) en herhalen. Dat zijn de stappen die voor de...

Converterende website

Converterende website

Converterende websites, hypertargeting, neuromarketingtechnieken, begrippen waar je misschien nog...

Online adverteren

Online adverteren

Online adverteren is een effectieve marketingtool om een groot publiek én een specifieke doelgroep...